Вчені пояснили, як ми оцінюємо інтелект партнера
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, як ми оцінюємо інтелект партнера

Вчені пояснили, як ми оцінюємо інтелект партнера
Джерело:  online.ua

Нещодавно вчені прийшли до висновку, що люди переоцінюють не тільки свій інтелект, а й здібності своєї другої половинки, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Вказано, що дослідники австралійських і варшавських університетів провели експеремент, в якому брали участь 218 пар, які разом від 6 років і більше.Закоханих попросили оцінити свій інтелект і свого партнера по шкалі від "дуже низький" до "дуже високий". Потім вчені перетворили ці дані в бали IQ.

"Далі учасники пройшли тест на інтелект, щоб дослідники змогли отримати реальні показники. З'ясувалося, що свої можливості люди переоцінюються в середньому на 30 балів.Переоцінка партнера виявилася ще вище: чоловіки впевнені, що їх половинки розумніші на 36 балів, а жінки накидають своїм коханим 38 балів.Вчені пов'язують це з тим, що, коли у коханої людини є одна сильна сторона, ми впевнені, що і інші якості виявляться позитивними", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вчені також запевняють, що стосунки тривають довше в тих парах, де рівень інтелекту приблизно однаковий у обох партнерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше програміст Джуліан Александер розробив спеціальний додаток, який значно спрощує пошук ідеальної пари завдяки штучному інтелекту.  Винахідник назвав свій додаток "Джульєтта" — він вже доступний в iTunes.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?