Вчені прокоментували можливість одночасно підхопити 2 штами COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені прокоментували можливість одночасно підхопити 2 штами COVID-19

Вчені прокоментували можливість одночасно підхопити 2 штами COVID-19
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені звертають увагу на те, що нещодавно у двох людей одночасно виявили 2 різних варіанти коронавірусу. За їхніми словами, це підтверджує той факт, що одночасно захворіти на різні штами COVID-19 все-таки можливо. Медики наголошують, що це жодним чином вплинуло на тяжкість хвороби пацієнтів. Окрім того, наголошується, що кожен з них одужав без госпіталізації та розвитку ускладнень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  ScinceAlert.

"Попри те, що це один з небагатьох таких випадків, зареєстрованих з коронавірусом а дослідження ще не опубліковано в науковому журналі, – вчені наголошують, що інфікування декількома штамами інших респіраторних вірусів, зокрема таких як грип – можливе. Проте досі не вдалося з'ясувати, як ці віруси можуть взаємодіяти з інфікованою людиною і чи може це стати причиною розвитку інших мутації та варіантів недуги", - пише видання.

Ні для кого не секрет, що віруси постійно мутують і створюють нові варіанти з кожним циклом реплікації. Однак, на думку медиків, більшість цих мутацій не чинять значного впливу на вірус. Але ті, які дають вірусу переваги, до прикладу, збільшуючи його здатність відтворюватися або ухилятися від імунної системи, викликають занепокоєння і вимагають ретельного спостереження.

"Той факт, що вчені підтвердили інфікування відразу декількома варіантами коронавірусу людини може бути результатом спільної інфекції різними варіантами або появою мутацій у пацієнта після первинного зараження. Коронавіруси мають здатність до змін у своїй генетичній послідовності. Коли 2 віруси заражають одну і ту ж клітину, вони можуть обмінювати великі частини своїх геномів один з одним і створювати абсолютно нові послідовності", - сказано в повідомленні.

Вчені також звертають увагу на те, що нові варіанти грипу генеруються за допомогою аналогічного механізму, так званого "перегрупування". Що важливо розуміти, геном вірусу грипу, на відміну від коронавірусу, складається з восьми сегментів або ланцюгів РНК.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні 5 березня продовжує рости.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?