Вчені розкрили секрет довготривалих та щасливих стосунків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розкрили секрет довготривалих та щасливих стосунків

Вчені розкрили секрет довготривалих та щасливих стосунків
Джерело:  online.ua

Для багатьох людей щастя - це знайти свою половинку та прожити з нею щасливе, довге та безтурботне життя. Однак, як показує практика, це вдається не багатьом. Нове дослідження вчених із США розкриває секрет вічної любові. Воно було організоване та проведене Каліфорнійським університетом та з’ясувало принципи відносин літніх пар, які прожили разом понад 15 років, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

За словами фахівців, довготривалі партнерські відносини гарантують здоров'я та благополуччя, а їх успіх можна передбачити в певних видах поведінки. По-перше, дуже важливо важливо довіряти своїй половинці.

"Якщо ви залишаєтеся зі своїм партнером навіть під час різних проблем, то ви будете винагороджені єднанням і благополуччям. Адже з роками пари стають все більш доброзичливими, часто підтримують один одного і краще слухають один одного. Натомість гніву і презирства, як і взаємної критики, стає все менше", - пояснюють експерти.

По-друге, не потрібно ніколи забувати про гумор та жарти у ваших стосунках, адже закохані, які були разом протягом десятиліть, завжди знаходили привід порадіти та посміятися. Окрім того, зверніть увагу, що однакове почуття гумору може стати ключовим елементом формули кохання.

За словами вчених, довготривале кохання гарантує захист від депресії і тривоги. Такою інформацією поділився професор психології Роберт Левенсон.

"Наші результати проливають світло на один з найбільших парадоксів останнього періоду життя. Незважаючи на втрату друзів і сім'ї, люди похилого віку в стабільних шлюбах щасливі і рідше страждають від депресії і тривоги", – написав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені розкрили секрет щасливого шлюбу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?