Вчені розкрили загадку давньоєгипетської мумії — подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розкрили загадку давньоєгипетської мумії — подробиці

Вчені розкрили загадку давньоєгипетської мумії — подробиці
Джерело:  online.ua

Археологи з'ясували, як померла жителька Давнього Єгипту на ім'я Такабуті, яку потім муміфікували. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Middle East Eye.

Мумію знайдено 1835 року. Вчені ідентифікували її як заміжню жінку, вік якої на момент смерті коливався від 20 до 30 років. Вона жила наприкінці періоду 25-ї династії єгипетських фараонів — у VII сторіччі до н.е.

Нещодавня експертиза встановила, що ймовірніша причина смерті — травма грудної клітини.

Цікаво, що в Такабуті було довге каштанове волосся. Давньоєгипетська мода навпаки передбачала гоління голови.

Окрім того, вчені знайшли аномалію в тілі мумії. Кількість зубів у її щелепах становила 33. Цей феномен мають лише 0,02% населення планети за офіційною статистикою.

З тіла Такабуті напередодні муміфікації не вилучили серце. Це досить дивно, бо давньоєгипетська релігія говорила про зваження всіх органів людини після смерті у потойбічному житті. Таким чином визначалися добрі якості людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Перу археологи знайшли дивну мумію, яку попередньо класифікували як останки невідомого виду людини. Вік жінки оцінили у 1800 років. Утім, вчені дуже сумніваються, що вже у період нашої ери на планеті існували проміжні види між сучасною людиною та мавпами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?