Вчені розповіли про потужну зброю проти коронавірусу - сенсаційна інформація
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли про потужну зброю проти коронавірусу - сенсаційна інформація

Вчені розповіли про потужну зброю проти коронавірусу - сенсаційна інформація
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені звернули увагу на те, що патогени коронавірусів є величезною небезпекою для людства. Окрім того, вони наголосили, що пандемія COVID-19 – це вже третя епідемія, яку ці патогени спровокували. Попри те, що науковцям поки не вдалося винайти вакцину від коронавірусу, - вони все таки знайшли потенційно ефективну терапію. Фахівці-вірусологи з США опублікували статтю, в якій детально описується можливе терапевтичне використання молекул інгібіторів протеази коронавірус в лікуванні COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Science Daily.

"За перші десятиліття XXI століття людство вже тричі зіткнулося з епідеміями, які викликали коронавіруси. У 2002-2003 роках стався спалах атипової пневмонії, а у 2012 році їй на зміну прийшов близькосхідний респіраторний синдром. Однак наймасовішою з усіх стала епідемія, викликана SARS-CoV-2. 3-с-подібна протеаза – фермент з класу гідролаз, що розщеплює пептидний зв'язок між амінокислотами в білках – основна протеаза, яка є в коронавірусах. Вона грає важливу роль в перероблюванні ліпопротеїнів", - йдеться в повідомленні видання.

За словами науковців,3-с-подібні протеази 3CLpro, які відіграють важливу роль в розмноженні коронавірусу, можуть служити мішенню для противірусних препаратів. Під час масштабних експериментів вдалося зафіксувати, як інгібітори 3CLpro блокують реплікацію людського коронавірусу MERS-CoV і SARS-CoV-2 в клітинній культурі і в мишах, заражених MERS.

"Відкриття вчених вказує на те, що ці сполуки слід і далі вивчати як потенційний терапевтичний засіб від коронавірусної інфекції. Препарати, які вчені використовували в експерименті і описали в публікації, вже запатентовані, їх розробляє компанія Cocrystal Pharma для терапії коронавірусних інфекцій, зокрема проти COVID-19", - підсумовує видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно іноземні вчені неочікувано для всіх заявили про новий метод лікування коронавірусу - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?