Вчені розповіли, як емоції впливають на тривалість життя людини
Категорія
Україна
Дата публікації

Вчені розповіли, як емоції впливають на тривалість життя людини

Вчені розповіли, як емоції впливають на тривалість життя людини
Джерело:  online.ua

Канадські вчені з університету Конкордії вирішили детально проаналізувати зв'язок між емоціями та тривалістю життя літніх людей, передає ONLINE.UA з посиланням на Psychology and Aging.

Фахівці уважно спостерігали за життям двох сотень громадян похилого віку Монреаля, чий вік становив від 59 до 93 років, а також збирали проби крові і проводили опитування про те, як часто вони впадали в депресію.

"В результаті вчені дійшли висновку, що літні люди, які часто зляться, більше за інших страждають від запалень і хронічних хвороб і в середньому живуть менше.За попередніми даними, негативні емоції можуть мотивувати людей, які тільки переступили поріг похилих років життя, і змушувати їх вести більш активне життя. Це зміцнює роботу м'язів і серця, робить літніх людей менш схильними до інфарктів і інсультів", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що активність стає менш вірогідною на восьмому чи дев'ятому десятку років. В результаті цього злість приносить тільки підвищений рівень стресу, що негативно позначається на здоров'ї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  користувачі Facebook, котрі видалили свої акаунти, виявилися щасливішими,  більш задоволені життям і рідше схильні до почуттів занепокоєння, депресії або самотності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?