Вчені розповіли, як коронавірус насправді вплинув на сексуальне життя людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, як коронавірус насправді вплинув на сексуальне життя людей

Вчені розповіли, як коронавірус насправді вплинув на сексуальне життя людей
Джерело:  online.ua

Венерологи з Італії дійшли неочікуваного висновку після того, як детально та уважно проаналізували випадки виявлення інфекцій, які передаються статевим шляхом (ІПСШ). Вони звернули увагу на те, що під час локдауну люди почали менше піклуватися про безпеку сексуальних контактів. Під час масштабного дослідження, яке провели у двох найбільших медичних центрах з діагностики та лікуванню ІПСШ в Мілані, оцінювалися дані щодо кількості виявлених випадків з 15 березня по 14 квітня 2020 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Варто звернути увагу на те, що саме в цей період в Італії тривав режим жорсткої самоізоляції, коли люди могли залишати свої будинки тільки для отримання медичної допомоги, покупки продуктів і ліків і вигулу домашніх тварин, передає ONLINE.UA.

Експерти були приголомшені результатами дослідження.

"Під час локдауну кількість відвідувань у лікарів-венерологів скоротилося більше ніж на третину (37%), але при цьому фахівці значно частіше виявляли гострі бактеріальні інфекції, такі як гонорея, вторинний рецидивний сифіліс і генітальна мікоплазма. Автори дослідження вважають, що в умовах пандемії, коли скорочується обсяг планової медичної допомоги, потрібно залишати можливість для доступного скринінгу і лікування ІПСШ", — йдеться в повідомленні.

За словами фахівців, якщо гострі інфекції вчасно не діагностувати та не лікувати, це може привести до серйозного зростання супутніх ускладнень – наприклад, безпліддя або передачі інфекції від матері до дитини.

Не можна не згадати про те, що раніше епідеміологи із США озвучували попередження, що на виході з пандемії суспільство може зіткнутися зі спалахами інших захворювань, і в першу чергу – інфекцій, що передаються статевим шляхом. На думку медиків, саме через несвоєчасну діагностику в перспективі може статися справжній сплеск ІПСШ. У ВООЗ нагадали про те,, що щорічно у світі виявляють 376 мільйонів нових випадків зараження однієї з чотирьох ІПСШ – хламідіозом, гонореєю, сифілісом або трихомоніазом.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, науковці нарешті зрозуміли, чому коронавірус інколи перебігає безсимптомно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?