Вчені розповіли, як продовжити життя за допомогою їжі
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені розповіли, як продовжити життя за допомогою їжі

Вчені розповіли, як продовжити життя за допомогою їжі
Джерело:  online.ua

Прийом всієї добової їжі протягом 10 годин поспіль може продовжити життя. До такого висновку прийшли фахівці з Інституту Солка в Каліфорнії, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Daily.

Вчені довели, що саме ця схема прийому їжі здатна компенсувати розлади метаболізму, що виникають через порушення добового циклу.

"Експеримент проводили на мишах. У гризунів відключили гени, що відповідають за переключання організму на "денний" і "нічний" режими залежно від циркадних ритмів. У мишей, як і у людини, деякі процеси максимально активні вдень, як травлення, а деякі вночі", - пише видання.

Вказано, що та група гризунів, яка їла, коли хотіла, почала страждати ожирінням і захворюваннями, пов'язаними з порушенням метаболізму. Інша ж група, яка їла стільки ж їжі тільки протягом 10 годин на добу - залишилася здоровою і не набирала зайву вагу. 
Фахівці зазначають, що 10-годинна дієта здатна зменшити ризик розвитку старечих хвороб, раку і деменції.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені з Університету Суррея у Великій Британії заявили, що пізній сніданок і рання вечеря сприяють зниженню ваги. Це підтвердили результати багатьох експериментів, які провели науковці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?