Вчені розповіли, як велосипед впливає на здоров'я чоловіка
Категорія
Спорт
Дата публікації

Вчені розповіли, як велосипед впливає на здоров'я чоловіка

Вчені розповіли, як велосипед впливає на здоров'я чоловіка
Джерело:  online.ua

Американські вчені прийшли до висновку, що у велосипедистів проблем з потенцією насправді менше, ніж у людей, які займаються іншим видом спорту, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Як відомо, раніше в мережі активно обговорювалися роботи, в яких йшлося, що тривале сидіння на вузькому сідлі, призводить до перегрівання промежини та це дуже шкідливо й веде до імпотенції та навіть раку яєчок.

"У дослідженні Університету Каліфорнії – Сан-Франциско взяли участь майже 4000 учасників їх розділили в 3 групи: велосипедисти, бігуни та плавці. Це були не професійні спортсмени, а просто люди, які регулярно займаються спортом.Групи були однорідними за віком, індексом маси тіла і супутніх захворювань. Всі чоловіки були опитані на предмет наявності проблем із сечовипусканням, з потенцією та ознак хронічного простатиту", - сказано в повідомленні.

В результаті фахівці прийшли до висновку, що у велосипедистів проблем з потенцією насправді менше, ніж у людей, що займаються іншим видом спорту. Проблеми із сечовипусканням або хронічний простатит у велосипедистів не частіше, ніж в інших чоловіків.

Однак фахівці зазначили, що любителів велосипедів може турбувати оніміння промежини (ризик в 10.6 разів вищий) і ризик розвитку стриктур уретри (звуження просвіту сечівника) у 2.5 рази частіші через травми при падінні.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше дієтолог Світлана Скосар пояснила, чому фізична активність дуже корисна для здоров’я, проте у більшості випадків вона не допоможе позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?