Вчені розповіли, як зупинити процеси старіння
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені розповіли, як зупинити процеси старіння

Вчені розповіли, як зупинити процеси старіння
Джерело:  online.ua

Природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини, а також блокує процеси старіння. Такий висновок зробили американські вчені - результати їх дослідження опубліковані на порталі EurekAlert!, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що з віком в організмі людини накопичуються пошкоджені клітини, які викликають запалення і вивільняють речовини, які погіршують тканини.

"У молодості імунна система справляється з очищенням організму від цих клітин, але в міру старіння ця здатність погіршується.Дослідники виявили, що фізетін знижує кількість пошкоджених клітин в організмі. Властивості цієї речовини були перевірені на мишах. Було встановлено, що у гризунів спостерігалися поліпшення здоров'я і тривалість життя", - сказано в повідомленні.

Дослідники переконують, що за допомогою фізетіну можна покращити здоров'я, підібравши правильне дозування. Науковці радять включити у свій раціон полуницю, яблука, хурму, цибулю, виноград, ківі, персики і огірки. Саме ці продукти є природним джерелом корисної речовини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро  знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?