Вчені розповіли, які популярні напої збільшують ризик виникнення раку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, які популярні напої збільшують ризик виникнення раку

Вчені розповіли, які популярні напої збільшують ризик виникнення раку
Джерело:  online.ua

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що вживання двох і більше чашок кави або чаю в день може збільшити ризик розвитку раку легенів. Зазначається, що було проведено аналіз стану здоров’я більше мільйона жителів Азії та США, передає ONLINE.UA з посиланням на LiveScience.

За словами дослідників, період спостереження в середньому склав 8,6 року. Експерти також врахували всі фактори: вік, тип кави, наявність чи відсутність кофеїну, тощо.

"З'ясувалося, що у некурців, які випивали дві й більше чашки кави в день, ризик раку легенів був більшим на 41% у порівнянні з тими, хто не пив каву. У прихильників чаю, які також вживали дві й більше чашки напою в день, ризик розвитку раку легенів виявився вищим на 37%", - сказано в повідомленні.

Вченим вдалося виявити, що виникнення онкологічного захворювання в цьому випадку пов'язано не з впливом на організм кофеїну, а з наслідком обсмажування кавових зерен. Що цікаво, щодо чаю, то дослідники не змогли пояснити цей ефект.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?