Вчені розповіли, які смертельні хвороби може спровокувати нещасливий шлюб
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, які смертельні хвороби може спровокувати нещасливий шлюб

Вчені розповіли, які смертельні хвороби може спровокувати нещасливий шлюб
Джерело:  online.ua

Канадські вчені з Університету Акадії прийшли до висновку, що сімейні стосунки, які викликають у людей тривожність і постійну напругу, можуть вдарити не тільки по психічному здоров'ю людини. За словами фахівців, у нещасливому шлюбі чоловіки та жінки частіше ризикують своїм серцем, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Дослідники кажуть, що стосунки, побудовані на сварках і часті конфлікти у сімейних парах провокують небезпечні серцево-судинні патології значно більше, ніж тихі та мирні стосунки.

"Сімейні сварки буквально розбивають серце. У людей, які відчувають у стосунках тривожність, в 1,5 рази частіше хворіють на інфаркт або інсульт – порівняно з людьми, які відчувають спокій поруч зі своїм партнером", - кажуть вчені.

Вказано, що фахівці проаналізували результати анкетування 5 640 осіб віком від 18 до 60 років - вони вказують на те, що людям, які в своєму шлюбі відчувають себе невпевнено і нестабільно, – властивий більш високий ризик розвитку ряду хронічних захворювань судинної системи, в тому числі інсульту, інфаркту та гіпертонії.

Вчені наголошують, що стосунки лише тоді позитивно позначаються на здоров'ї, коли вони стабільні. Почуття тривожності, що росте в стосунках, – це поганий знак.

Як повідомляв ONLINE.UA, британський психолог-біхевіорист, професор Лондонської школи економіки Пол Долан стверджує, що рівень щастя сучасних жінок не залежить від наявності чоловіка та дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?