Вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні, які опублікував науковий журнал Immunity, передає ONLINE.UA.
Як відомо, змінити генетичні фактори, у зв’язку з якими розвивається рак, людина не може, проте раціон харчування, що містить певні продукти може впливати на роботу клітин травної системи, а також на видовий склад її мікрофлори, – і тим самим усунути процеси, що ведуть до онкологічного захворювання.
"За останні роки наукою були відкриті різновиди мікробів, безпосередньо пов’язаних з розвитком раку в живому організмі. Автори даного проекту експериментували з мишами і виявили, що у тварин, хворих на рак прямої кишки, розвиток пухлин зупинялося під дією речовини I3C, яка присутня у високій концентрації в звичайній капусті, а також в двох інших її видах, броколі і кольрабі", - сказано в повідомленні.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.