Вчені розповіли, який напій може врятувати від смертельних хвороб
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, який напій може врятувати від смертельних хвороб

Вчені розповіли, який напій може врятувати від смертельних хвороб
Джерело:  online.ua

Вчені англійського Університету Суррея дійшли висновку, що зелений чай може допомогти в боротьбі зі смертельними хворобами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

За словами фахівців, природний антиоксидант епігаллокатехін, що міститься в зеленому чаї, ефективний при боротьбі зі стійкими до антибіотиків інфекціями.

Варто зазначити, що епігаллокатехін сприяє відновленню активності антибактеріального препарату азтреонаму. Його використовують для лікування інфекцій, викликаних мікроорганізмом Pseudomonas aeruginosa. Також дослідники кажуть, що антиоксидант і антибіотик разом надають значно більший позитивний ефект, ніж обидві речовини окремо.

"Фахівці провели відповідні тести на бактеріальних культурах і личинках великої воскової молі. Виявилося, що епігаллокатехін підсилює поглинання патогенних мікроорганізмів антибіотика, знижуючи його стійкість до препарату", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Австралії з’явився заклад, в якому латте подають в авокадо; напій має назву аволатте. Авокадо розрізають навпіл, видаляють кісточку і м’якоть, потім в отриману ємність наливають каву. Кафе називає такий спосіб подачі «веганською чашкою».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?