Вчені розповіли, яку невиліковну хворобу може спровокувати надлишок жиру на животі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, яку невиліковну хворобу може спровокувати надлишок жиру на животі

Вчені розповіли, яку невиліковну хворобу може спровокувати надлишок жиру на животі
Джерело:  online.ua

Корейські вчені дійшли висновку, що люди, які мають надлишок жиру на животі, ризикують захворіти на псоріаз. Вони встановили зв'язок між відкладеннями жиру в області живота і розвитком хвороби, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Вказано, що дослідники проаналізували дані близько 400 тисяч осіб, у яких був діагностований псоріаз. Було виявлено, що особливо сильним був взаємозв'язок між абдомінальним ожирінням і псоріазом у чоловіків.

"Так, фахівці встановили, що небезпечними з точки зору можливого розвитку псоріазу є обсяги талії у жінок близько 86 сантиметрів, у чоловіків – від 100 сантиметрів. Щоб не допускати зростання жирової тканини на животі і талії, фахівці рекомендують максимально скоротити в раціоні кількість насичених жирів і обробленої їжі. Вони радять активно споживати продукти, багаті на клітковину, – овочі, фрукти, бобові", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, псоріаз - це захворювання, яке вражає шкіру, роблячи її грубою і червоною. Часто на місці почервоніння з'являються білі лусочки. Повністю псоріаз не можна вилікувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що було знайдено ген, який відповідає за ожиріння. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?