Вчені шокували новим прогнозом про майбутнє людства - які проблеми очікуються
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені шокували новим прогнозом про майбутнє людства - які проблеми очікуються

Вчені шокували новим прогнозом про майбутнє людства - які проблеми очікуються
Джерело:  online.ua

Людське населення досягне свого пікового значення до 2064 року. Після цього максимуму почнеться поступове падіння кількості людей на Землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Lancet.

Згідно з висновками нового наукового дослідження, до згаданої дати населення планети становитиме приблизно 9,7 мільярда. Вже до кінця століття внаслідок падіння цей показник сягатиме 8,8 мільярда людей.

Експерти Інституту метрики й оцінки здоров'я Медичної школи Університету Вашингтона вважають, причиною для таких змін стануть жінки. Протягом останніх десятиріч вони отримали доступ до контрацепції та освіти.

Вони вважають, у найближче сторіччя 23 країни, серед яких Японія, Таїланд, Італія, Іспанія, зазнають скорочення населення близько 50%. Така ситуація шкодитиме економіці людства, а також вплине на систему соціальної підтримки й працевлаштування.

Водночас міграційні процеси можуть врівноважити падіння кількості людей.

"Світ з 1960-х років був зосереджений на так званому бумі населення... І раптом ми бачимо певний переломний момент, коли стає цілком очевидно, що ми різко переходимо від проблеми надмірної кількості людей до їх нестачі", - цитує видання доктора Крістофера Мюррея, який керував дослідженням.

Найбільш стрімке падіння населення станеться в Азії, а також на Сході та у центрі Європи. Чисельність мешканців Японії скоротиться зі 126 до 60 мільйонів, Таїланду з 71 до 35 мільйонів, Іспанії з 46 до 23 мільйонів, Італії з 61 до 31 мільйона, Португалії з 11 до 5 мільйонів, Південної Кореї з 53 до 27 мільйонів.

"Буде більше людей, яким потрібні виплати від уряду, такі як соціальна допомога чи медичне страхування, ніж тих, хто платить податки", - підкреслив Мюррей.

Водночас Північна Африка та Близький Схід стануть регіонами, де населення продовжуватиме зростання.

Як повідомляв ONLINE.UA, світом поширюються конспірологічні теорії про деструктивний вплив технологій 4G та 5G на людей, їх здатність викликати епідемії чи інші лиха. Команда біологів вирішила дослідити шкідливість такого зв’язку для живих істот.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?