Вчені шокували новою інформацією про коронавірус - що важливо знати кожному
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені шокували новою інформацією про коронавірус - що важливо знати кожному

Вчені шокували новою інформацією про коронавірус - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

Китайські вчені приголомшили світ неочікуваним висновком - вони офіційно заявили про те, що коронавірус може поширюватися через каналізаційні труби. Варто звернути увагу на те, що причиною дослідження був випадок, коли вдалося виявити збудник COVID-19 у ванній кімнаті квартири, де ніхто не живе. Що цікаво, ще у лютому науковці озвучували версію про передачу коронавірусу через труби - після проведення досліджень ця теорія підтвердилась. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Bloomberg.

За словами вчених, ванна кімната із коронавірусом знаходилась над квартирою, де проживали хворі на COVID-19. Науковці організували експеримент, щоб побачити чи може вірус поширюватись в повітрі через крихітні частинки по трубах, які створюються від силу змиву води в туалеті.

"В результаті, такі аерозольні частинки виявили на 10 і 12 поверсі будинку, де раніше підтвердили випадки зараження. Водночас ще 17 років тому причиною спалаху атипової пневмонії також стали водопровідні труби. Тоді захворіли 329 мешканців будинку та померли 42 людини", - йдеться в повідомленні видання.

Варто звернути увагу на те, що 31 серпня у світі виявили більше 220 тисяч хворих на коронавірус, зокрема в Індії майже 80 тисяч випадків. У США зареєстрували майже 40 тисяч випадків зараження, у Бразилії – 15 тисяч, у Колумбії – 8 тисяч, у Перу – 7,7 тисяч та трохи більше 7 тисяч в Аргентині. Цього ж дня померли 4182 особи, у яких діагностували COVID-19. Загалом у світі зафіксували 25,3 мільйони випадків інфікування. Наразі вилікувались 17,7 мільйонів, померли – 850 тисяч. Активними залишаються 6,8 мільйонів випадків. Що важливо розуміти, кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати — в понеділок, 31 серпня, зафіксували 2141 новий випадок зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 121 215 осіб.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 27 серпня очільник РНБО України Олексій Данілов звернувся до українців із важливим попередженням щодо пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?