Вчені спрогнозували, коли насправді закінчиться пандемія коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені спрогнозували, коли насправді закінчиться пандемія коронавіруса

Вчені спрогнозували, коли насправді закінчиться пандемія коронавіруса
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом продовжує загострюватися в усьому світі, тому вчені намагаються зрозуміти, чого чекати далі і коли реально закінчиться пандемія. У Франції, де сьогодні спостерігається різкий сплеск захворюваності, через який добові показники перевищують 50 тисяч, прогнозують, що ця друга хвиля буде тривати ще кілька місяців, як мінімум до кінця 2020 рік. При цьому вчені переконані, що друга хвиля пандемії - не остання, і вже навесні 2021 року розпочнеться третя. Шанси на реальне завершення пандемії, за прогнозами французьких вчених, з'явиться тільки в другому кварталі наступного року завдяки формуванню колективного імунітету і появі вакцини проти коронавіруса. Про те, коли насправді закінчиться пандемія коронавіруса, йдеться в доповіді «Вивчення другої хвилі. Санітарна ситуація - критична» керівництву Франції Наукової ради з питань COVID-19 при Міністерстві солідарності і охорони здоров'я, передає ONLINE.UA.

"Ми можемо припустити, що друга хвиля піде на спад в кінці цього року або на початку 2021 року. Індикатором спаду другої хвилі пандемії буде зменшення кількості нових заражень до контрольованого рівня - 5-8 тисяч на добу. Наукова рада не виключає виникнення нової хвилі пандемії в кінці зими - початку весни 2021 року. Тому багато наступних місяців ми будемо в надзвичайно складній ситуації", - йдеться в доповіді французьких вчених.

Вони відзначають, що вже незабаром щоденний приріст нових хворих у Франції буде досягати критичних показників - 80-100 тисяч на добу. За прогнозом експертів, подолати пандемію світ зможе тільки, коли в більшості країн формується колективний імунітет, а на це піде довгий час. Також французькі медики бачать порятунок у вакцині і забезпеченні масового доступу до неї. За оцінками Наукової ради Франції, теоретично це буде можливим тільки в другому кварталі 2021 року.

Важливо відзначити, що за оцінками експертів, в Україні також буде складна зима з великою кількістю хворих коронавірусом. Влада закликає людей навчитися жити і працювати в умовах епідемії, так як карантин триватиме ще півтора-два роки, а коронавірус залишиться з нами назавжди. У той же час карантинні обмеження поки не посилюють, хоча в Європі через стрімке зростання числа нових хворих COVID-19 почали знову вводити жорсткий карантин. У Бельгії обмежили близькі контакти між людьми - до однієї людини, закрили бари і ресторани, ввели комендантську годину. У Чехії припинили навчання в школах і університетах, ввели масочний режим на вулицях і не виключають закриття магазинів. А Ірландія зважилася на майже повний карантин - там закрили всі магазини, які не торгують товарами першої необхідності, перукарні, ресторани. У Франції також оголосили режим загальнонаціонального карантину. У цій країні закрили всі ресторани, бари, кафе, спортзали, перукарні і магазини, за винятком продовольчих супермаркетів. Французам заборонили виходити з дому без гострої потреби - для того, щоб вийти, потрібно заповнювати друкований або генерувати онлайн спеціальний документ із зазначенням персональних даних, домашньої адреси, часу і причини виходу з дому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 листопада в Україні зафіксували 6754 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 402 194 осіб, з них 7375 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавирусной хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?