Вчені створили нову детальну мапу Марса — відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені створили нову детальну мапу Марса — відео

Вчені створили нову детальну мапу Марса — відео
Джерело:  online.ua

На нові карті всі охочі можуть роздивится Марс в приголомшливих деталях, які показують безліч захоплюючих геологічних особливостей.

Джерело: Space.com

Нова карта Марса показує нові деталі планети

Карта високої роздільної здатності може допомогти вченим відповісти на низку актуальних питань про Марс.

Серед них і те, як планета стала сухою, посушливою та безплідною, незважаючи на те, що колись була багата на рідку воду.

Карту Марса створила група вчених під керівництвом Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (NYUAD) і Центру космічної науки Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Дослідники використовували дані, зібрані з орбіти навколо Марса Emirates Mars Mission (EMM), також відомою як Hope або Al-Amal.

Як вчені створили нову карту Марса

Щоб створити карту, вчені взяли понад 3000 спостережень з Hope, зроблених протягом одного марсіанського року, тобто періоду, еквівалентного двом рокам на Землі.

Далі вчені з’єднали їх разом, щоб створити кольорову композицію. Отримана карта показує багато основних геологічних особливостей Червоної планети у високій роздільній здатності.

На карті видно полярні крижані шапки, гори та неактивні вулкани, а також залишки стародавніх річок, озер і долин, які близько 3,5 мільярдів років тому були переповнені водою.

Таким чином, карта може допомогти планетологам краще зрозуміти, як клімат Марса змінювався протягом мільярдів років, що призвело до сухого та безплідного світу, який ми спостерігаємо сьогодні.

NYUAD сподівається, що нова карта Марса мотивуватиме молодих людей в ОАЕ продовжувати кар’єру в дисциплінах STEM (природничі науки, технології, інженерія, математика).

Ми плануємо зробити нашу карту доступною для всієї планети як частину нового та більш досконалого Атласу Марса, над яким ми працюємо, і вона буде доступна як англійською, так і арабською мовами після публікації, - йдеться в заяві керівника групи та дослідника Дімітри Атрі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?