Вчені створили ШІ, який здатний передбачити смерть хворого від COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені створили ШІ, який здатний передбачити смерть хворого від COVID-19

Вчені створили ШІ, який здатний передбачити смерть хворого від COVID-19
Джерело:  online.ua

Вчені та лікарі з усього світу продовжують тісно співпрацювати, об'єднані необхідністю подолати пандемію коронавірусного захворювання. І їм вдалося здійснити важливий крок: навчити штучний інтелект передбачати настання можливих негативних наслідків для здоров'я пацієнтів лікарень та реанімаційних відділень.

Джерело: Nature Medicine.

20 лікарняних закладів з різних країн світу делегували своїх представників для участі в розробці моделі штучного інтелекту, який би володів здатністю передбачити результати перебігу захворювання COVID -19. Втілена в результаті тривалого дослідження модель ШІ отримала назву EXAM (від англійського “electronic medical record (EMR) chest X-ray AI model”).

  Для навчання кібернетичного штучного розуму вчені та лікарі використали базу з 16000 анонімних пацієнтів. Завдяки цій застосованій базі, що включала в себе рентгенівські знімки легень, історії хвороб, стану пацієнта, перебігу захворювання на COVID-19, вдалося домогтись неймовірної точності прогнозних розрахунків.

ШІ передбачив можливість смерті

Так, точність передбачень штучним інтелектом процесу коронавірусного захворювання та його наслідків для кожного нового пацієнта склала неймовірних 95 відсотків!

Такий точний результат команда розробників отримала, провівши тестування 10 000 пацієнтів з різних куточків світу після закінчення двотижневого навчання EXAM.

Штучний інтелект зміг точно передбачити не лише потрібний об'єм кисню та тривалість кисневої підтримки в кожному окремому випадку, а й навіть можливу смерть пацієнта через добу після госпіталізації.

Таким чином, модель ШІ під назвою EXAM стає надійним помічником лікарям в тому, аби покращити лікування і з більшою ймовірністю запобігти, наприклад, настанню летальних випадків у тих пацієнтів, яких виписують з лікарень завчасно.

Читайте також:

  • У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V.

  • Штам Мю викликав занепокоєння ВООЗ своїми небезпечними мутаціями.

  • Вчені поставили під сумнів необхідність третьої дози вакцини проти COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?