Вчені відновили зовнішність відьми, яку судили за зв'язок з дияволом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені відновили зовнішність відьми, яку судили за зв'язок з дияволом

Вчені відновили зовнішність відьми, яку судили за зв'язок з дияволом
Джерело:  online.ua

Група вчених відновила зовнішність жительки Шотландії XVII-XVIII столітть, яку засудили як відьму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Newsweek.

Жінка на ім'я Ліліас Аді (Lilias Adie) померла у тюрмі 1704 року. Одна з версій її загибелі - суїцид.

За словами художника-криміналіста Кристофера Ринна, він вважає Аді жертвою середньовічних упереджень. Через це команда навіть не намагалася якось придати обличчю "демонізованого" вигляду.

"В історії Ліліас не було нічого, що могло б зараз вказати на те, що вона була кимось окрім жертви жахливих обставин, тому я не побачив приводу доповнювати її обличчя неприємним виразом, їй подарували спокійне обличчя, досить натуральне", - підкреслив фахівець.

Цей історичний інцидент став ледве не унікальним у своєму роді. Зазвичай відьом спалювали у вогні, що руйнує скелет - разом із черепом. Тож Ліліас стала можливістю відновити зовнішність жінки, що постраждала через охоту на відьом.

Наразі відомо, що тіло шотландської відьми поховали під великим камінням. Це зроблене, щоб її дух не зміг повернутися і помститися катам. Дивовижно, що такі дикі та необгрунтовані звичаї могли існувати в епоху Просвітництва.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці здійснили реконструкцію зовнішнього вигляду одного з різновидів австралопітеку. Для цього вони використали череп, знайдений в Ефіопії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?