Вчені відтворили зовнішність дівчини кам'яного віку - її потрібно побачити
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені відтворили зовнішність дівчини кам'яного віку - її потрібно побачити

Вчені відтворили зовнішність дівчини кам'яного віку - її потрібно побачити
Джерело:  online.ua

Дослідникам з Данії нарешті вдалося відтворити зовнішність дівчини кам'яного століття завдяки її "жуйці". Зазначається, що вчені знайшли пережований шматок дьогтю, в якому зберігся геном жінки, а також залишки її їжі і мікробів з ротової порожнини. Фахівцям вдалося повністю відтворити її ДНК.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Nature Communications".

"Фахівці знайшли пережований шматок дьогтю, в якому зберігся геном жінки, а також залишки її їжі і мікробів з ротової порожнини. Вчені змогли повністю відтворити її ДНК. Жінку, яка жила на півдні сучасної Данії близько 5700 років тому назвали Лола. Дані з її "жуйки" допомогли відтворити картину життя всіх жителів Північної Європи в епоху неоліту", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, ДНК Лоли показала, що вона і люди її епохи мали блакитні очі, темне волосся і порівняно темну шкіру. Окрім того, вказано, що у жінки ще була непереносимість лактози.

"У дьогті також залишилися сліди лісових горіхів і качки. Це може говорити про те, що сільське господарство і розведення свійських тварин у цій місцевості ще не практикувалося. У залишках слини доісторичної жінки виявили сліди мікроорганізмів. Серед них - вірус Епштейна-Барра", - пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці здійснили  реконструкцію зовнішнього вигляду  одного з різновидів австралопітеку. Для цього вони використали череп, знайдений в Ефіопії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?