Вчені винайшли антитіло для блокування передачі коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені винайшли антитіло для блокування передачі коронавірусу

Вчені винайшли антитіло для блокування передачі коронавірусу
Джерело:  online.ua

Новий підхід перешкоджає роботі важливого клітинного механізму для зменшення передачі вірусу SARS-CoV-2, який викликає COVID-19

Джерело: UC Davis Health

Нове антитіло може зупинити передачу коронавірусу

Дослідники з UC Davis Health розробили нове антитіло FuG1, яке може безпосередньо перешкоджати передачі від клітини до клітини вірусу SARS-CoV-2, який викликає COVID-19.

FuG1 націлений на фермент фурін, який вірус використовує для інфекцій у клітинах людини.

Ми розробили підхід, який перешкоджає ланцюжку передачі SARS-CoV-2. Вакцини проти COVID-19 є чудовим рятівником у зменшенні госпіталізацій та тяжких захворювань. Проте зараз ми дізнаємося, що вони можуть бути не настільки ефективними в контролі передачі вірусу, — сказав Джогендер Тушир-Сінгх, старший автор дослідження.

Його дослідження використовує білкову інженерію для створення багатоцільових антитіл для засобів лікування раку. Коли спалахнула пандемія, він почав думати про подібні стратегії, які могли б спрацювати для обмеження поширення коронавірусу.

Фото — Pixabay.com

Фермент активує спайковий білок SARS-CoV-2

Фурін, що зустрічається в організмі людини, бере участь у різних функціях клітин. Це тип ферменту протеази, яка може розщеплювати білки на більш дрібні компоненти. Він робить це шляхом розрізання або розщеплення багатоосновних пептидних зв’язків у білках.

Він також може розщеплювати та активувати віруси, які проникають у клітини людини. Патогени, які використовують фурін в організмі людини, включають ВІЛ, грип, лихоманку денге та SARS-CoV-2.

Вірус використовує фурін хазяїна для передачі від однієї клітини до іншої. Цей додатковий етап активації робить вірус дуже заразним, —каже дослідник Танмой Мондал.

Команда оцінила сконструйований фурин FuG1 в клітинах легеневої тканини людини. Тести були проведені з оригінальним варіантом SARS-CoV-2 і псевдовірусами.

Наступними кроками для команди стане серія експериментів на мишах. Вони також перевірять сконструйоване антитіло проти сучасних варіантів, таких як омікрон.

На додаток до боротьби з SARS-CoV-2, Тушир-Сінгх вважає, що цей підхід можна застосувати до майбутніх коронавірусів або будь-якого іншого вірусу, який використовує протеази, такі як фурін, для інфікування клітин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?