Вчені виявили неочікувану користь спеки в офісі
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Вчені виявили неочікувану користь спеки в офісі

Вчені виявили неочікувану користь спеки в офісі
Джерело:  Plos One

Вчені з Університету Південної Каліфорнії виявили, що в холодних офісах жінки гірше справляються з роботою. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на науковий журнал Plos One, чоловіки при цьому більш працездатні в прохолодних приміщеннях.

Провівши наукове дослідження серед 542 студентів, 41% з яких були дівчата, вчені помітили, що при падінні температури в приміщенні нижче 22°С жінки гірше працюють. Причиною цього є різна кількість м’язів в чоловічому та жіночому організмі. У чоловіків більше м’язів, тому їхній організм краще пристосовується до прохолоди. Жінки – навпаки, більш комфортно відчувають себе у теплих приміщеннях. Для них ідеальна температура становить 24,5°С, тоді як для чоловіків – лише 22°С.

В ході експерименту з’ясувалося, що при зниженні температури в приміщенні до 16°С, жінки починають працювати значно гірше, ніж чоловіки. В той же час студенти чоловічої статі на прохолоду реагували добре.

Коли ж температуру в приміщенні підвищували, спостерігалася зворотна картина: чоловіки починали працювати гірше, а жінки показували кращі результати.

Вчені рекомендують в офісах змішаного типу підтримувати температуру на рівні 24°С – при ній чоловіча продуктивність падає не дуже низько, а жіноча піднімається досить високо.

Нагадаємо, що вчені виявили оптимальний вік, коли потрібно кидати палити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?