Вчені виявили у мозку людини "зону покемонів" - перші подробиці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили у мозку людини "зону покемонів" - перші подробиці

Вчені виявили у мозку людини "зону покемонів" - перші подробиці
Джерело:  YouTube

Вчені із Стенфорда прийшли до висновку, що у людей, які в дитинстві грали у відеоігри з покемонами, є спеціальна зона, яка зберігає пам'ять про персонажів. За попередніми даними, "зона покемонів" у мозку є не у всіх людей, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Дослідники виявили, що ця область розташована близько до вуха, а її об'єм не перевищує декількох сантиметрів.

Окрім того, ця область також відповідає за сприйняття людиною зображення тварин. Вчені також з'ясували, що так званий центр покемонів здатний розпізнавати сотні різних символів, використовуючи мільйони нейронів.

"Автори дослідження вважають, що воно дає підставу вважати, що мозок особливо сприятливий до таких образів у дитинстві. За їхніми словами, образи покемонів з'являються в одному і тому ж місці в мозку кожного. Саме це дало підставу вченим, виокремити її як "зону покемонів", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше група австралійських вчених з Університету Нового Південного Уельсу прийшла до висновку, що мозок робить вибір між двома альтернативами задовго до того, як людина встигає це усвідомити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?