Вчені з США винайшли нанореактор водневого палива
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з США винайшли нанореактор водневого палива

Вчені з США винайшли нанореактор водневого палива

Групою вчених з університету Індіани був виведений матеріал, який є каталізатором в реакції розщеплення води на водень і кисень. Дане відкриття планується застосувати в розробці водневого палива для заправки автомобілів, передає  Зеркало недели.


Біоматеріал, який отримав назву P22-Hyd, використовує фермент NiFe-гідрогеназу, здатний "віднімати" протони у органічних речовин, води і виштовхувати атоми кисню. У своєму природному вигляді цей фермент не стійкий до зовнішнього впливу.


Для того, щоб вирішити цю проблему, вчені створили гібридний матеріал P22-Hyd. Спочатку два гени бактерій кишкової палички виробляють речовини, використовувані для створення гідрогенази. Потім фермент поміщається у вірусну захисну оболонку (капсиду), яка різко підвищує стійкість ферменту до зовнішніх впливів. У результаті загальна ефективність біоматеріалу P22-Hyd виявляється в 150 разів вище, ніж у звичайного ферменту.


Як відзначають вчені, отриманий матеріал є набагато більш дешевим і екологічно чистим, в порівнянні з іншими матеріалами, які використовуються на даний момент для виробництва водневого палива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?