Вчені запідозрили Юпітер в космічному "канібалізмі"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені запідозрили Юпітер в космічному "канібалізмі"

Вчені запідозрили Юпітер в космічному "канібалізмі"
Джерело:  online.ua

Міжнародна група вчених дійшла висновку, що Юпітер близько 4,5 мільярдів років тому поглинув велику планету-зародка. Варто зазначити, що це був період формування Сонячної системи, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

 За словами дослідників, ця гіпотеза могла б пояснити, чому ядро планети настільки розмите і фрагментоване, а також пролити світло на найбільш ранній період розвитку Сонячної системи.

"Згідно з дослідженням, опублікованим в середу в журналі Nature, група астрономів з Японії, Китаю, Швейцарії і США використовувала дані космічного зонда НАСА Юнона для дослідження структури і складу Юпітер. Моделі такого сценарію приводять до внутрішньої структури, яка узгоджується з розведеним ядром, що зберігається протягом мільярдів років", - сказано в повідомленні.

На думку вчених, зіткнення були звичайним явищем в молодій Сонячній системі, і подібна подія могла статися і з Сатурном, сприяючи структурним відмінностям між ним і Юпітером.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що телескоп JunoCam передав на Землю нові фото з Юпітера, на яких показав нові ділянки газового гіганта, які раніше ніколи не бачили вчені. У NASA з цих знімків створили видовищне відео, яке назвали приголомшливим в науковому світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?