Вчені зробили ривок у лікуванні хвороби Альцгеймера - важливі подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені зробили ривок у лікуванні хвороби Альцгеймера - важливі подробиці

Вчені зробили ривок у лікуванні хвороби Альцгеймера - важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Науковці стверджують, що ключем у лікуванні серцево-судинних, нейродегенеративних, онкологічних захворювань можуть стати представники великого класу малих РНК, які назвали miR. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Національної академії медичних наук України.

МікроРНК — це великий клас еволюційно-консервативних некодуючих молекул РНК. Їх довжина коливається від 18 до 25 нуклеотидів. Ці елементи складають частину процесу експресії генів, диференціювання, проліферації та апоптозу клітин.

"Регуляторні молекули РНК здатні змусити ген "мовчати" двома способами. Шляхом пригнічення експресії генів при взаємодії з матричною РНК або вимкнення гену на після транскрипційному рівні внаслідок епігенетичної модифікації геному", - пояснили фахівці.

Також вони відзначили здатність мікроРНК miR-101 пригнічувати синтез AβPP під час його трансляції. Це забезпечує усунення надлишкового накопичення та амілоїдогенного процесингу β-амілоїдного протеїну.

"Ця властивість miR-101 зацікавила вчених лабораторії нейрофізіології, імунології та біохімії ДУ "Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук України" щодо проведення експериментальних досліджень з вивчення їх терапевтичної дії при хворобі Альцгеймера. З цією метою проведено дослідження на експериментальній моделі хвороби Альцгеймера у старих лабораторних щурів", - додали у відомстві.

Згідно з висновками вчених, введення miR-101 інтраназально призвело до позитивного терапевтичного ефекту,зокрема, щури продемонстрували нормальний рівень β-амілоїдного пептиду у структурах мозку (гіпокампі та новій корі — вони пов'язані з пам'яттю), а також пригнічення нейрозапалення, покращення навчання і просторової та робочої пам’яті.

miR-101 призвів до нормалізації сну, який забезпечив своєю чергою виведення надлишкового β-амілоїдного пептиду.

Все це говорить про надзвичайні перспективи використання цього досвіду у фармакологічних засобах для лікування хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціалістами DEVA CLINIQUE накопичено величезний досвід у проведенні ефективних anti-age-процедур і естетичної хірургії, а також лікуванні хронічних захворювань: серцево-судинні, неврологічні, аутоімунні захворювання, хвороби печінки, в т.ч. вірусний гепатит C, цукровий діабет тощо.

Важливу роль в ефективності лікування має належне обладнання, яке дозволяє надавати пацієнтам DEVA CLINIQUE послуги вищої категорії. У розпорядженні фахівців і пацієнтів медичного центру "Дева Клінік" профільні лабораторії, діагностичний центр із високотехнологічним обладнанням, якісні медичні послуги при необхідності з анестезією і косметологічні кабінети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?