Вчені зробили важливе попередження вагітним жінкам
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені зробили важливе попередження вагітним жінкам

Вчені зробили важливе попередження вагітним жінкам
Джерело:  online.ua

Вчені з Національного інституту охорони здоров'я США переконують, що вживання кави під час вагітності може спровокувати викидень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Fertility and Sterility".

Вказано, що експерти поділилися результатами своїх досліджень під час конгресу у Філадельфії. Вони опитали понад 1200 жінок, які планують народження дитини. У них взяли кров на аналіз і виміряли рівень кофеїну. Окрім того, було встановлено, як часто жінки вживали продукти з вмістом кофеїну.

"Потім вчені спостерігали за перебігом вагітності в учасників випробовування. Виявилося, що одна чашка кави на день підвищувала ризик недобору ваги у плода. При цьому навіть дві чашки загрожують викиднем. Особливо небезпечним кофеїн є в перші вісім тижнів вагітності. Через підвищення тиску і серцевого ритму від напою варто відмовитися ще під час планування вагітності", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, також вчені заявляють, що рівень гормону стресу у жінок, які народжують взимку і восени, вищий, ніж у тих, хто народжує в інші пори року. Тому ці діти більш схильні до психічних розладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?