Вчені зробили важливе попередження всім вагітним жінкам
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені зробили важливе попередження всім вагітним жінкам

Вчені зробили важливе попередження всім вагітним жінкам
Джерело:  online.ua

Японські вчені з Кіотського університету дійшли доволі неочікуваного висновку. За їхніми словами, надмірна вага жінки до вагітності дуже сильно збільшує ризик розвитку ожиріння у її дитини в майбутньому, зокрема, в підлітковому віці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Science Daily".

Зазначається, що експерти детально проаналізували дані про здоров'я 1581 пари мати-дитина і намагалися виявити взаємозв'язок між зайвою вагою матері до зачаття, вагою тіла новонародженого і тим, як згодом буде формуватися фігура дитини до 15 років.

Що цікаво, зв'язок між вагою дитини під час народження і його вагою в майбутньому встановити фахівці не змогли, проте вони визначили, що якщо жінка ще до вагітності була повною, то цей фактор збільшував ймовірність набору зайвої ваги її дитиною до підліткового віку у 2,4 разу.

"Окрім того, було виявлено, що якщо дитина вже в три роки має проблеми з вагою, ймовірність того, що вона страждатиме від ожиріння до 15 років у 4,2 рази вище, ніж у дітей з нормальним індексом маси тіла. Фахівці кажуть, що ожиріння в дитячому віці може підвищити ризик передчасної появи хронічних хвороб, таких як діабет і серцево-судинні захворювання, а також підвищує ризик смерті в зрілому віці", - сказано в повідомленні.

 Вчені рекомендують міняти всій родині харчову поведінку, щоб дитина в майбутньому не страждала від ожиріння.

Нагадаємо, також  вчені заявляють, що рівень гормону стресу у жінок, які народжують взимку і восени, вищий, ніж у тих, хто народжує в інші пори року. Тому ці діти більш схильні до психічних розладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?