Вчені з'ясували, чому закохані пари часто набирають зайву вагу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з'ясували, чому закохані пари часто набирають зайву вагу

Вчені з'ясували, чому закохані пари часто набирають зайву вагу
Джерело:  online.ua

Іноземні науковці нарешті вирішили дізнатися, чому закохані пари доволі часто набирають зайву вагу, оскільки довго не могли зрозуміти, чому щасливі стосунки псують чоловікам та жінкам їхні ідеальні фігури.

Джерело: Wiley online library

Довготривалі стосунки збільшують ризик набору зайвої ваги

За словами авторів дослідження, вони уважно спостерігали за абсолютно різними парами: які ходять на побачення, живуть разом або вже одружилися.

Вчені дійшли висновку, що пари, які живуть разом або одружені, більш схильні до зайвої ваги, ніж люди, які тільки ходять на побачення.

"І чим довше люди разом, тим більше кілограмів вони набирали. Так, чоловіки, які живуть з партнером або партнеркою від року до двох років, у два рази частіше страждають від ожиріння в порівнянні з чоловіками, які живуть самі. У жінок ймовірність ожиріння теж підвищується. У парах, які прожили разом понад 2 років, частіше зустрічаються випадки синхронного ожиріння, а ще люди ведуть менш активний спосіб життя і більше сидять вдома", - йдеться в повідомленні видання.

За словами вчених, насправді закохані пари набирають вагу з різних причин:

  • їм більше не потрібно дотримуватися дієт чи збалансованого харчування, щоб привернути увагу оточенні, оскільки вони вже щасливі у відносинах;

  • вони частіше їдять в кафе і ресторанах, ніж коли були самотні, тому в цілому з'їдають більше;

  • менше рухаються і частіше проводять час вдома;

  • переймають харчові звички й спосіб життя свого партнера.

Науковці звертають увагу на те, що якщо у закоханих пар знижується мотивація стежити за харчуванням і бути активним заради привабливості, то ніколи не можна забувати про своє здоров'я.

Не варто також ігнорувати той факт, що якщо один з подружжя страждає ожирінням, ймовірність, що інший теж почне набирати вагу, збільшується на 37%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?