Вчені з’ясували, як друзі та знайомі «осідають» в людській пам’яті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з’ясували, як друзі та знайомі «осідають» в людській пам’яті

Вчені з’ясували, як друзі та знайомі «осідають» в людській пам’яті
Джерело:  online.ua

Дослідники з Університету Вірджинії з’ясували, як нові знайомі та старі друзі «вплітаються» в людську свідомість. Згідно з інформацією, яка опублікована в статті у науковому журналі Psychology Today, це відбувається на нейтронному рівні, повідомляє ONLINE.UA.

В ході досліджень вчені помітили закономірність: людський мозок розділяє інформацію про незнайомців і тих людей, яких вони добре знають, по різних відділах у своєму мозку. Відомості про людей з близького кола спілкування виявляються пов’язаними з самоідентифікацією на нейронному рівні.

«Друзі і родичі стають частиною нас самих», – стверджує професор психології Джеймс Коан.

У своїй науковій роботі він використав знімки магнітно-резонансної томографії для обґрунтування того, що люди міцно асоціюють себе зі своїми близькими.

Вчений пов’язує «переплетеність» близьких друзів та родичів у свідомості людини з процесом еволюції. На думку професора Коана, для виживання людині необхідно мати в своєму мозку максимум інформації про тих, хто йому зможе допомогти у важкий момент. Тоді як «випадкові люди» запам’ятовуються у інших частинах мозку.

Перевіривши свою гіпотезу на 22 добровольцях, вчені знайшли підтвердження. Люди здатні моделювати свою свідомість по відношенню до близьких їм людей. Таким чином, родичі та близькі друзі стають частиною свідомості. Іноді це допомагає відчувати загрозу, коли небезпека загрожує близькій людині.

Нагадаємо, що на днях найбагатша людина світу, засновник корпорації Amazon Джеф Безос розповів, як він збирається колонізувати Місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?