Вчені з'ясували, як виявити наближення старості
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, як виявити наближення старості

Вчені з'ясували, як виявити наближення старості
Джерело:  online.ua

Швидка втомлюваність стала показником для наближення старості, можливих проблем у серцево-судинній системі та ризику інфаркту у літніх. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Колектив науковців Школи громадської охорони здоров'я Джона Хопкінса у Балтиморі організував експеримент. Він полягав у вимірюванні втомлюваності 625 учасників, які гуляли на біговій доріжці.

Середній показник віку обраних людей склав 68 років. Їм потрібно було йти на тренажері, що рухався зі швидкістю 2,4 кілометра на годину. Після фахівці оцінили їхній "Рівень стомленості".

За висновками дослідників, більш втомленими виявилися люди з ризиком виникнення серцево-судинних захворювань. Також на стомлюваність поскаржилися учасники з проблемною вагою та високим кров'яним тиском. Останні ознаки говорять про ризик появи інфаркту.

Науковці вважають, профілактикою для великих проблем може стати правильний спосіб життя, збалансований раціон харчування, контроль над шкідливою їжею та фізична активність.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені заявили, що людський організм починає старіти у середньому з 39 років. Саме у цей вік починаються певні процеси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?