Вчені з'ясували, яка дієта сприяє довголіттю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з'ясували, яка дієта сприяє довголіттю

Вчені з'ясували, яка дієта сприяє довголіттю
Джерело:  online.ua

Вчені з Гарвардської медичної школи прийшли до висновку, що голодування призводить до збільшення тривалості життя. За їхніми словами, раціон зі зниженою калорійністю сприяє довголіттю, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Науковці провели досліди на вільноживучих черв'яків — нематодах Caenorhabditis elegans. Фахівці з'ясували, що скорочення вуглеводів провокує зниження вродженого імунітету через придушення білка р38.

"Вроджений імунітет бореться з інфекцією. Проте його надмірна активність, яка характерна для людей старшого віку, сприяє хронічному запаленню і старінню.А коли р38 повністю неактивний, зменшення калорій не спрацьовує і не впливає на вроджений імунітет. Однак при низькій активності цього білка запускаються генетичні шляху, що пригнічують запальні процеси до оптимального рівня. А це допомагає загальмувати старіння і зношення організму", - сказано в повідомленні.

Отже, вчені запевняють, що зменшення калорійності раціону призводить до збільшення тривалості життя.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лікар-дієтолог Катерина Павлова зруйнувала міф про те, що людям потрібно їсти по 6— 7 разів на день невеликими порціями, щоб схуднути. Вона зазначила, що такий спосіб не допоможе позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?