Вчені з’ясували, який напій найбільш корисний для серця
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з’ясували, який напій найбільш корисний для серця

Вчені з’ясували, який напій найбільш корисний для серця
Джерело:  MedicalXpress

Японські вчені з’ясували, який напій найбільш корисний для нормалізації роботи серця. Виявилось, що несолоний томатний сік має властивості зниження ризику появи захворювань серцево-судинної системи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Для підтвердження своєї теорії японські науковці провели тривалий експеримент. Протягом року 184 чоловіка та 297 жінок споживали несолоний томатний сік у тій кількості, яку вони вважали для себе оптимальною. Після цього у кожного з добровольців перевірили стан серця.

З’ясувалося, що після вживання томатного соку у пацієнтів з артеріальною гіпертензією або предгіпертоніей суттєво знизився кров'яний тиск. У середньому верхня межа кров’яного тиску знизилась з 141,2 до 137,0 мм рт. ст., нижня межа – з 83,3 до 80,9 мм рт. ст. Крім того, у 125 учасників експерименту зменшився показник рівня холестерину.

Уточнюється, що напій в рівній мірі впливає на жінок і чоловіків, а також на представників різних вікових груп.

«Наскільки нам відомо, нинішнє дослідження є першим, в якому вивчався вплив споживання томатів або томатних продуктів на показники ризику серцево-судинних захворювань протягом року в широкому віковому діапазоні», – пишуть автори експерименту.

Нагадаємо, що нещодавно вчені розповіли, від якої хвороби рятує шоколад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?