Вчений пояснив схожість Росії Путіна з гітлерівською Німеччиною: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Вчений пояснив схожість Росії Путіна з гітлерівською Німеччиною: опубліковано відео

Вчений пояснив схожість Росії Путіна з гітлерівською Німеччиною: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У політиці сучасної Росії Володимира Путіна і Німеччини Адольфа Гітлера є схожі риси: вони виправдовують свою агресію боротьбою з хаосом і бажанням нести культурні цінності.

Про це заявив асистент кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Шевченка Роман Лихограй в своєму блозі на ONLINE.UA.

«Росія, проводячи агресивну політику, виправдовує її тим, що, ведучи боротьбу з хаотичними, дегуманізованими образами, вона начебто провадить політику відродження, впровадження культурних цінностей", — підкреслив вчений.

За його словами, це можна помітити в тому, «як зображена Європа сьогодні, в дискурсі російському, тобто ось це «кругом одни враги», вони не мають жодних нормальних культурних цінностей, і ось ми намагаємось ці цінності впроваджувати».

«Фактично нічим цей дискурс не відрізняється від арійського, німецького, фашистського дискурсу «Маршу на Схід», «Драг нах Остен». Зараз відбувається лише зворотній рух, "Марш на Захід" з боку Росії», — зазначив він.



Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: Путінська Росія заплуталась у міфах про Україну і схожа на німеччину Гітлера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?