Вчительку школи-інтернату, яка хотіла продати дитину, відпустили під домашній арешт
Категорія
Події
Дата публікації

Вчительку школи-інтернату, яка хотіла продати дитину, відпустили під домашній арешт

Вчительку школи-інтернату, яка хотіла продати дитину, відпустили під домашній арешт
Джерело:  Укрінформ

Харківський районний суд змінив запобіжний захід - тримання під вартою, для вчительки, яка хотіла продати дитину, - на цілодобовий домашній арешт із застосуванням браслета.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, обвинувачена не визнає своєї вини.

"Обвинувачена за рішенням суду перебувала під вартою з можливістю внесення застави. Вчора в суді вирішувалося питання про продовження запобіжного заходу. У прокуратури була принципова позиція: треба залишати під вартою. Обвинувачена не визнає вину, живе в одному населеному пункті з сім'єю потерпілих і свідками, тобто, має можливість впливати на потерпілих і свідків, залякувати або вмовляти. Але суд вирішив інакше і змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю (браслета)", - відзначила Дубовик.

Читайте також: Вчителька в Конотопі жорстко обійшлася з дев'ятикласницею: опубліковано відео

Прес-секретар додала, що це рішення суду не оскаржується.

Нагадаємо, 6 березня прокуратура Харківської області направила до Харківського райсуду обвинувальний акт відносно 53-річного педагога. Їй інкримінують торгівлю людьми або інше незаконне діяння щодо малолітньої (ч.3 ст.149 КК України) - з санкцією до 15 років в'язниці.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді минулого року 52-річна вчителька намагалася продати 13-річну ученицю зі спеціального інтернату для важких підлітків за 10 тисяч доларів.  Свій план вчителька української мови і літератури розробляла майже рік. Жертвою жінка вибрала дівчину з неблагополучної сім’ї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?