Величезну таємну садибу знайшли у судді в Харкові: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Величезну таємну садибу знайшли у судді в Харкові: з'явилося відео

Величезну таємну садибу знайшли у судді в Харкові: з'явилося відео
Джерело:  Prosud

Під Харковом знайшли садибу судді господарського суду Харківської області Ірини Попович, яку вона забула вказати у своїй електронній декларації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал проекту Prosud.
Садиба площею в 623 кв м належить чоловікові Ірини Попович, екс-прокурору Харкова (в 2007-2014 роках) Євгену Поповичу, і вона вказувалася в його декларації за 2014 рік.

Читайте також: Ро зкіш українських політиків: ЗМІ зібрали фото і відео шикарних будинків
"Відповідно до реєстру майнових прав, одноосібне право власності на цей будинок з 2010 року належить Поповичу Євгену Миколайовичу. Більш того, цей будинок фігурує в декларації судді Попович за 2014 рік. А значить, невнесення будинку до електронної декларації є прямим порушенням закону про запобігання корупції", - йдеться в статті.


Садиба розташована на ділянці площею в 0,75 га, при цьому Попович також має право довгострокової оренди терміном на 50 років на сусідні ділянки площею 1,8 і 0,55 га.
"Отже, всього в розпорядженні сім'ї Попович прямо або побічно перебуває понад 3 га землі рекреаційного призначення. Загальна ціна оренди двох ділянок землі становить понад 185 тис на рік, а це практично весь річний задекларований дохід сім'ї Попович", - пишуть активісти Prosud.
Крім іншого, в розпорядженні сім'ї Поповичів 5 елітних автомобілів загальною вартістю понад $164 тис. На думку активістів, таку кількість коштів можна легко зв'язати з корпоративною схемою збагачення Кернеса-Добкіна.
"Розслідувати законність цієї схеми повинна була прокуратура міста, яку в той час очолював Євген Попович. Але, як виявилося, пан Попович дуже добре знайомий з цією схемою і сам є її учасником", - пишуть активісти.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися фото і відео будинку іншого судді з Полтавської області Сергія Галенкіна.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?