Велика Британія протидіятиме спробам примусити Україну до переговорів з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія протидіятиме спробам примусити Україну до переговорів з РФ

Велика Британія протидіятиме спробам примусити Україну до переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес зазначив, що його країна продовжить надавати допомогу Україні щоб виключити примус з боку інших західних країн до поступок та переговорів із Росією.

Джерело: заява глави Міноборони Великої Британії

Британія не допустить примусу України до поступок Кремлю 

Українців не повинні примушувати до поступок, щоб гарантувати, що Україна перебуває у найкращій позиції для переговорів, - підкреслив Воллес.

За його словами, Велика Британія та партнери продовжать надавати військову та фінансово-економічну допомогу Україні і посилюватимуть санкції проти Росії.

В ЄС підтримують мирний план України

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на тлі візиту представника Китаю до України, Росії та європейських країн з метою врегулювання розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України, підтримала мирний план української влади.

Нічого про Україну без України. Ми ніколи не повинні забувати, що Україна — це країна, яка зазнала жорстокого вторгнення. Тому саме вона повинна встановити основні принципи справедливого світу, - наголосила фон дер Ляєн.

За її словами, президент Китаю Сі Цзіньпін вирішив правильно, провівши телефонну розмову із президентом Володимиром Зеленським, однак Пекін має чинити тиск на Кремль з метою припинення війни.

За її словами, ця заява "має призвести до стабільної фінансової підтримки і після 2023 року, а також до прискореної військової підтримки, зосередженої зараз і тут".

Фон дер Ляєн також підтримала створення спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності і заявила, що в Гаазі буде запущений новий "Реєстр збитків".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?