Велика Британія раптово пом'якшила санкції проти Росії: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія раптово пом'якшила санкції проти Росії: що відомо

Велика Британія раптово пом'якшила санкції проти Росії: що відомо
Джерело:  online.ua

Британський уряд без публічного оголошення вніс поправки в закон "Про експорт (санкції щодо Росії, Криму і Севастополя)" в розділ, що стосується товарів і технологій, які входять до Загального військового списку ЄС. Відомо, що Лондон дозволив постачання необхідних речовин в Росію для роботи за програмою європейсько-російської марсіанської станції "ЕкзоМарс-2020". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на документ, опублікований на сайті законодавства Королівства.

У документі говориться, що Велика Британія дозволила продаж і поставки в Росію тих матеріалів, які потрібні для заправки супутників або роботи в пускових пристроях, а також для тестових випробувань програми. Тепер Лондон зможе поставляти Росії ракетне паливо за умови попереднього узгодження угоди.

Нагадаємо, "ЕкзоМарс-2020" - це спільний проєкт Росії і Європи. На червону планету планують відправити марсохід, який буде брати проби грунту з глибини до двох метрів, проводити атмосферні і геофізичні дослідження, а також шукати докази існування позаземного життя. Запуск проєкту запланований на 2020 рік. Росія для місії надасть ракету "Протон-М", десантний модуль з посадочної платформою, а також наукові інструменти для марсохода.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники відразу декількох фракцій парламенту Німеччини виступили з резонансним закликом по антиросійським санкціям. Вони вважають, що потрібно починати поступово знімати санкції з Росії, так як вони боляче б'ють насамперед по самій німецькій економіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?