Велика Британія терміново направила військовий літак до берегів окупованого Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія терміново направила військовий літак до берегів окупованого Криму

Велика Британія терміново направила військовий літак до берегів окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Британський літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135W Rivet Joint провів термінову розвідку біля берегів окупованого Криму. 14 березня він здійснив політ над територією України, звідки попрямував до чорноморського узбережжя. Маршрут військового літака британських збройних сил можна простежити на сервісі Flightradar, де вказано, що розвідполіт проводився на висоті 8 км, передає ONLINE.UA.

Важливо зауважити, що США і НАТО регулярно здійснюють розвідувальні польоти уздовж лінії розмежування на Донбасі і біля кордонів окупованого Криму. Кілька днів тому такий політ був здійснений стратегічним безпілотником RQ-4 Global Hawk ВПС США. Цей безпілотник може забезпечувати радіоелектронне зображення місцевості з дозволом 1 метр на глибину до 200 км і виявляє рухомі цілі в радіусі 100 км.

Військові експерти допускають, що Велика Британія і США проводять термінову розвідку біля кордонів Криму і в зоні ООС через наростання агресії Росії і маштабні військові навчання на півострові, де військовослужбовців ВДВ РФ готують до захоплення нових об'єктів. І хоча ризик нападу Росії з Криму на Україну називають мінімальним, він існує.

Нагадаємо, в сьому річницю окупації Криму українська влада продемонструвала всьому світу рішучість в питанні повернення півострова. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про окремі заходи щодо деокупації і реінтеграції окупованого Росією Криму, яким доручив запустити "Кримську платформу". У цій платформі будуть брати участь багато міжнародних партнерів України. Свою згоду вже підтвердили США, Туреччина, Польща і багато інших країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Генштабі ЗСУ розповіли про зірваний план силового втручання в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?