Велика перемога України: Німеччина рознесла вщент плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика перемога України: Німеччина рознесла вщент плани Путіна

Велика перемога України: Німеччина рознесла вщент плани Путіна
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив про велику перемогу, яку вдалося здобути нашій країні у боротьбі з режимом очільника Кремля Володимира Путіна. Він заявив, що Федеральне мережеве агентство Німеччини відхилило заявку компанії-оператора газопроводу "Північний потік-2" на звільнення від регулювання ЄС. Що важливо розуміти, це ще один потужний удар по планам президента РФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter українського дипломата.

"Маємо велику перемогу у Берліні: щойно німецький незалежний регулятор Bundesnetzagentur прийняв остаточне рішення про відмову надати проекту "Північний потік-2" виняток із законодавства ЄС! Навіть якщо тепер долю Nord Stream2 вирішуватиме німецька Феміда, Україна вдячна Німеччині за солідарність", - наголошує Андрій Мельник.

Що цікаво, раніше ходили чутки, що німецька сторона ухвалить таке рішення через те, що "Північний потік-2" не відповідає вимогам Закону про енергетику для звільнення від регулювання, адже він не був добудований до певного терміну.

Варто звернути увагу на те, що поплічники Путіна надіслали заявку регулятору на початку 2020 року. У німецькому законодавстві є можливість звільнення від регулювання Євросоюзу, однак поширюється вона тільки на газопроводи, які були добудовані до травня 2019 року. Газопровід "ПП-2" досі не був добудований. У заявці компанії наводився аргумент, що поняття "добудований" або "завершений" не потрібно трактувати вузько, але регулятор з цим не погодився.

Як відомо, у грудні минулого року Штати заявили про запровадження санкцій проти трубопроводу "Північний потік-2", через що ключовий підрядник "Газпрому" компанія Allseas призупинила роботу над проєктом. У Путіна стверджували, що зможуть добудувати "Північний потік-2" своїми силами, без залучення закордонних підрядників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Європейська влада продовжила до 18 травня 2021 року дію режиму санкцій  у відповідь на злочинну кібердіяльність команди очільника Кремля Володимира Путіна та інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?