Велика сімка закликала Росію вплинути на бойовиків для виконання Мінська
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика сімка закликала Росію вплинути на бойовиків для виконання Мінська

Велика сімка закликала Росію вплинути на бойовиків для виконання Мінська
Джерело:  УНН

Країни "Великої сімки" закликали Росію впливати на бойовиків так званих ДНР і ЛНР, щоб змусити їх виконувати Мінські угоди.
Про це йдеться в підсумковому комюніке саміту глав МЗС G7, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Ми очікуємо, що Росія виконає свої зобов'язання і використає свій вплив на сепаратистів, щоб вони виконували свої зобов'язання", - йдеться в заяві.
Також дипломати заявили про те, що на Росії лежить відповідальність за врегулювання конфлікту на Донбасі, але поведінка Кремля поки не відповідає жодним правилам і міжнародним принципам.

Читайте також: Бо йовики ДНР обстріляли з мінометів житлові будинки поблизу Маріуполя: опубліковані фото
"Ми, як і раніше, єдині в використанні широкого спектра інструментів зовнішньої політики, в тому числі обмежувальних заходів і санкцій, з метою переконати Росію повернутися на шлях загальної поваги цих принципів... Нагадаємо, що термін дії санкцій безпосередньо пов'язаний з повною реалізацією Росією своїх зобов'язань згідно мінським угодам і повагою суверенітету України", - додали учасники саміту.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про звільнення бойовиками ДНР 14 українських заручників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?