Велика сімка звернулася до Путіна з чіткою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Велика сімка звернулася до Путіна з чіткою заявою

Велика сімка звернулася до Путіна з чіткою заявою

Міністри закордонних справ країн "великої сімки" в понеділок, 11 квітня, закликали Росію дотримуватися своїх зобов'язань для врегулювання конфлікту на сході України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
На зустрічі в Хіросімі Москву наполегливо попросили вплинути на бойовиків на сході України і знову підкреслили прямий зв'язок між зняттям західних економічних санкцій з РФ і дотриманням Мінських домовленостей.
Згідно з текстом комюніке, анексія Росією українського півострова Крим розглядається країнами "великої сімки" як порушення міжнародного права.
"Ми очікуємо, що Росія дотримуватимуться своїх зобов'язань", - сказано в тексті.
"Усі зацікавлені сторони повинні в повному обсязі виконувати Мінські угоди для вирішення проблеми мирним шляхом і дипломатичними засобами", - вказали глави зовнішньополітичних відомств країн G7.
Водночас дипломати виявили зацікавленість у діалозі з Москвою.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав президента Росії Володимира Путіна припинити втручання в справи України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?