Велике авіапідприємство України продали Китаю: названа сума угоди
Категорія
Економіка
Дата публікації

Велике авіапідприємство України продали Китаю: названа сума угоди

Велике авіапідприємство України продали Китаю: названа сума угоди
Джерело:  Укрінформ

Акції української компанії Мотор Січ продали китайським інвесторам за 250 млн доларів. Покупці вже заплатили 100 млн доларів і зобов'язалися вкласти в підприємство ще 150 млн доларів в наступному році. Деталі угоди з продажу Мотор Січ повідомив глава підприємства В'ячеслав Богуслаєв, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Богуслаєв пояснив, що продаж акцій Мотор Січ відбулася через біржу. Він зазначив, що якби цього не сталося, то завод міг перетворитися в склад металу.

"Я міг закрити завод, міг скоротити кількість працівників. Така проблема стояла переді мною вперше. Ми вирішили знайти інвестора. Нам підказали, хто інвестор, ми поїхали і поговорили з Китаєм. Власники акцій продали їх через нашу біржу і я свої акції продав. Вони нам 100 млн доларів дали. Ось це все (складання вертольотів - ред.) робиться за китайський рахунок. Або б цього не було, а був би склад металу. Ще 150 млн доларів прийдуть в наступному році. Якби ми їх не знайшли, то ви б тут не стояли, і я б з вами не розмовляв", - пояснив своє рішення Богуслаєв.

У свою чергу директор державного бюро і генеральний конструктор "Івченко-Прогрес" Ігор Кравченко запевнив, що разом з Мотор Січ китайцям не продали унікальні розробки і технології. Він підкреслив, що вся інтелектуальна власність, яка створена Прогресом, залишиться в розпорядженні бюро. Також Кравченко додав, що майбутній інвестор Мотор Січ не може відмовитися співпрацювати з конструкторським бюро.

"Вся інтелектуальна власність, яка створена Прогресом, записана за Прогресом. Це написано у всіх договорах. Прогрес нікому не проданий. Він державний. Він незалежний. Всі технології записані за ним", - підкреслив Кравченко.

Нагадаємо, Мотор Січ є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства поставляється в більш ніж 100 країн світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сполучені Штати намагалися заблокувати операцію з купівлі китайськими компаніями контрольного пакета акцій українського гіганта авіабудування Мотор Січ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?