Велике вторгнення Росії: український командир дав важливий прогноз
Категорія
Події
Дата публікації

Велике вторгнення Росії: український командир дав важливий прогноз

Велике вторгнення Росії: український командир дав важливий прогноз
Джерело:  online.ua

Командувач оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь", заступник командувача військ ОК "Північ" з бойової підготовки полковник Едуард Москальов сумнівається в тому, що Росія зважиться на  повномасштабне вторгнення в Україну, оскільки ресурси Кремля не безмежні.


Про це полковник розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"На 100% цього (вторгнення - ред.) виключати, звичайно ж, не можна. Але, судячи з обстановки, що склалася в зоні моєї відповідальності, я дуже сумніваюся в подібному розвитку подій. Те, що відбувається зараз на Донбасі, має затяжний характер. Для нас це складно. Але і в них теж ресурси не безмежні. До того ж, у них є проблеми з особовим складом, є проблеми з військовою дисципліною. Вони теж не горять бажанням гинути. І загострення, які були у нас протягом двох тижнів, показали, що ми щось можемо. І чимало! За перехопленнями вони кричали: укри вже не ті - вони навчилися воювати!", - підкреслив Москальов.


За його словами, у бойовиків останнім часом занадто великі втрати, що підриває їх моральний дух.


"За нашими даними, з радіоперехоплень, за цей час, починаючи з 10 жовтня, коли пішло загострення, і по нинішній час (25 жовтня) у них близько 27 осіб "200-х" і більше трьох десятків "300-х". Відповідно, їх моральний дух впав ", - зазначив боєць.


Він також сказав, що бойовики дуже наполегливі, проте останнім часом вже зрозуміли, що наступати марно.


"Але, з іншого боку ... Знаєте, наші солдати їх називають "орками". І, судячи з тих бойових дій, які йдуть останні тижні, ця назва себе виправдовує. Вони прут і прут, прут і прут. Їх б'ють, відкидають - а вони все лізуть ... Але, врешті-решт, вже перестали лізти. Зрозуміли, що лізти до нас - марно", - сказав командир.


Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Великого вторгнення Росії на Донбас я не чекаю з кількох причин - командувач сектора М.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?