"Великий брат": знаменитий політик із сумом пояснив, чого хоче Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

"Великий брат": знаменитий політик із сумом пояснив, чого хоче Путін

"Великий брат": знаменитий політик із сумом пояснив, чого хоче Путін
Джерело:  The Guardian

Знаменитий політик, колишній голова Верховної Ради Української РСР (1991-1994 рр) Станіслав Шушкевич, який підписав 8 грудня 1991 року Біловезькі угоди, що припинили існування СРСР, пояснив, що керує нинішнім президентом РФ Володимиром Путіним і його імперськими амбіціями.
Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Guardian, переклад якого зробив ONLINE.UA.
На думку Шушкевича, спадщина "Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав" (СНД) і задекларований намір "будувати демократичні держави з верховенством закону" на місці колишнього СРСР залишаються неоднозначними. Після п'янкої демократії і виникнення величезної економічної нерівності в 1990-і роки Росія при Володимирі Путіні пережила підвищення рівня життя, але при цьому і падіння рівня свобод.
Читайте також: Пу тін зганьбився з авіаносцем "Адмірал Кузнєцов" з однієї причини - Bloomberg
У відродженні політичних течій радянського типу в нинішній РФ Шушкевич звинувачує поширення "імперського мислення", яке "позиціонує Росію в ролі великого брата" (що призводить, серед іншого, і до агресивних дій Путіна, зокрема, війни проти України, - ONLINE.UA).
Наполягаючи, що не вчинив би інакше в Біловезькій пущі, білоруський політик визнав, що у нього є жаль через деякі, що сталися з тих пір, подій.
"Я розчарований, тому що Біловезькі угоди відкрили великі можливості, але Путін хоче все повернути, - резюмував Шушкевич. - Він (глава Кремля, - ONLINE.UA) сказав, що розпад Радянського Союзу був трагедією, але це неприйнятна заява, тому що десятки мільйонів померли через цей комуністичний лад. Нам потрібно робити уряд для народу, а не жертвувати народом заради держави".

Читайте також: Ракетами по Путіну: нова тактика Києва

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?