Великий критик Лоза проїхався по лауреату Нобелівської премії
Категорія
Світ
Дата публікації

Великий критик Лоза проїхався по лауреату Нобелівської премії

Великий критик Лоза проїхався по лауреату Нобелівської премії
Джерело:  L!fe #шоу

Російський співак Юрій Лоза, який останнім часом позиціонує себе як критик, вважає американського музиканта і поета  Боба Ділана, який став лауреатом Нобелівської премії, "містечковим американським явищем", негідним премії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Life.ru.

"Ділан - містечкове американське явище, його творів не грають світові оркестри, його вірші не перекладають. Не вважається світовою літературою. Це американське явище. Назвали його великим і дали йому світову премію. Американці - це вони вважають, що він заслужив світову премію. Раз американський і великий - то світової. Що за дурість така? ", - сказав Лоза.

Музикант також підкреслив, що не згоден вважати американську пісенну традицію великою.

"Скрізь там" велика ", слово great є. Вони ні з того ні з сього сказали, що велика традиція з'явилася нова. Ні Баха, ні Моцарта не було. Ні американській традиції, сто років їй всього. Чому світова премія раптом стала містечкової, належати одній Америці ", - зазначив російський співак.

"Висоцький в мільйон разів більш значущий для нас, ніж Ділан. Свій Висоцький є в Китаї, Японії, Індії, всюди", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Лоза назвав кращу групу в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?