Великий обмін полоненими: від бойовиків ОРДЛО прийшли важливі новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Великий обмін полоненими: від бойовиків ОРДЛО прийшли важливі новини

Великий обмін полоненими: від бойовиків ОРДЛО прийшли важливі новини
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" підтвердили готовність до обміну полоненими з Києвом. Вранці, 29 грудня, вони разом з українськими бранцями виїхали на пункт пропуску Майорське, де має відбутися обмін за формулою "87 на 55". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Напередодні стало відомо, що сторони погодили списки обміну полоненими. Станом на ранок 29 грудня відомі тільки кілька прізвищ українців, які можливо сьогодні повернуться додому. Серед них Богдан Пантюшенко, який потрапив в полон під час операції в районі Донецького аеропорту, Сергій Глондарь і Олександр Коріньков з 3-го полку спецназу ЗСУ, що потрапили в полон під час виконання бойового завдання в районі Дебальцево. Є інформація, що українська сторона імовірно готується видати в рамках обміну ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві і пораненні десятків людей на Майдані в лютому 2014 року, а також винних у теракті біля Палацу спорту в Харкові в лютому 2015 року. Всім їм напередодні обміну змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання.

На даний момент відомо, що бойовики "ЛНР" і "ДНР" вже виїхали в Майорське. Вони не уточнили, скільки українців будуть передані Києву та скільки вони передадуть українській стороні в рамках обміну, зазначивши, що "частина обмінюваних людей може відмовитися перетинати лінію зіткнення в процесі обміну".

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський підтвердив, що обмін полоненими відбудеться сьогодні, 29 грудня. Він уточнив, що на той момент ще повністю не були затверджені і верифіковані списки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в "ДНР" зробили заяву про готовність передати українській стороні 55 бранців. Бойовики чекають від Києва звільнення 87 "своїх" людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?