Великобританія завдала потужного удару Кремлю: ухвалений важливий закон
Категорія
Світ
Дата публікації

Великобританія завдала потужного удару Кремлю: ухвалений важливий закон

Великобританія завдала потужного удару Кремлю: ухвалений важливий закон
Джерело:  online.ua

У Великобританії прийняли закон, аналогічний "закону Магнітського" США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані британського парламенту.
Читайте також: В США прийнятий найважливіший закон, що розв'язує руки для санкцій
У законодавство внесли поправки, згідно з якими щодо винних у порушеннях прав людини осіб можуть бути введені санкції, в числі яких - заморозка активів. Відомо, що закон був прийнятий депутатами одноголосно.
Нагадаємо, юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський розкрив корупційні схеми, в яких фігурували співробітники МВС, після чого був заарештований в 2008 році, і в 2009 році помер у московському СІЗО. Офіційною версією смерті назвали гостру серцеву недостатність.
У 2010 році за резолюцію про заборону в'їзду в країни ЄС 61 російському чиновнику, які мають відношення до справи Магнітського, проголосували в Європаламенті. У 2012 році в США прийняли "акт Магнітського".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії заявили про готовність скасувати "закон Діми Яковлєва" ("закон негідників"), який є симетричною відповіддю на "акт Магнітського" і забороняє всиновлення російських дітей громадянами США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?